Stare fotografije Šmarjeških Toplic

Oglejte si stare fotografije Šmarjeških Toplic. Fotografije prikazujejo različna obdobja. Na fotografijah se lepo vidi takratno postavitev bazenov in tudi zdraviliškega parka.

GOSTILNA PRINOVEC

Prva fotografija pa je bila posneta v letu 1995 in prikazuje gostilno Prinovec ki jo je bila pod nekdanjim lastništvom Krke zdravilišč.Vse od leta 1969 do leta 2003 pa jo je vodila priznana gostinka Krašovec Cvetka.V gostilni Prinovec je bilo takrat celotno dogajanje turizma Šmarjeških Toplic.

Na terasi objekta je bilo 30 miz,ki so bile v poletni sezoni tako polne, da so jih turisti, ki so se vračali iz kopanja na bazenih, dobili le če so jih predhodno rezervirali,oziroma čakali, da se izpraznejo.

 V sodelovanju z Hotelom Šmarjeških Toplic so se ob petkih redno vrstili plesi na katere so radi zahajali tako gostje hotela kot tudi prebivalci Šmarjeških Toplic. V gostilni Prinovec pa so se domačini ob dolgih večerih zelo radi zadrževali in družili ob dobri hrani in pijači večkrat tudi do jutranjih ur….

Leta 2003 so objekt Prinovec podrli in izgradili sodobni center TUŠ in gostinski objekt.Tudi nov objekt so sprva poimenovali gostilna PRINOVEC v upanju, da bo zaživel tako kot je živel predhodni objekt. Zamenjalo se je kar nekaj lastnikov, ter spoštovanih gostincev,toda nihče ni posloval veliko nad obdobjem 2 let. Po množici zamenjanih lastnikov trenutno objekt zaprt neslavno sameva….

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja